Hoe zorg je ervoor dat de kosten niet de pan uit rijzen?

Wonen en studeren in Amsterdam, is dat echt zo duur?

In Amsterdam studeren en wonen is een droom voor veel jongeren. Het is een hele ervaring, en in veel gevallen scheelt het je heel wat reistijd naar de studie toe. Ook geniet je van mooie grachten, een uniek uitgaansleven en een authentieke stadssfeer. Hoe zorg je ervoor dat de kosten niet de pan uit rijzen? Amsterdam kan behoorlijk duur zijn als het op wonen aankomt. Met de volgende tips zorg je ervoor dat jouw verblijf niet te duur wordt.

Huurcontract
Het zoeken naar een voordelig huurcontract in Amsterdam, is als zoeken naar een naald in een hooiberg. Huurwoningen zijn in Amsterdam vaak moeilijk te vinden en de huurprijzen zijn op dit moment enorm hoog. Bij veel huurcontracten zijn gas, water en licht inbegrepen, maar het kan ook zijn dat je dit zelf moet regelen. In dat geval zijn de vaste lasten vaak een stuk hoger. Bovenop de huurprijs moet je dan namelijk ook nog de energierekening betalen. Wil je hierop besparen? Sluit dan zelf een energiecontract voor jouw huurwoning af. Door bijvoorbeeld energie te vergelijken, vind je gemakkelijk het voordeligste energiecontract. Je kunt hiermee maandelijks heel wat geld op je verblijf besparen.

Samenwonen
Heb jij vrienden die al in Amsterdam wonen, of ken je mensen die ook tijdelijk naar Amsterdam willen? Huur dan samen een woning in Amsterdam. Door het delen van de kosten, kun je een hoop geld besparen. Niet alleen is het op deze manier een stuk voordeliger om in Amsterdam te wonen, het is ook een stuk gezelliger om deze tijd samen met anderen te beleven. Daarnaast zijn er online ook tal tijdelijke kamers te vinden die verhuurd worden voor een bepaalde periode. Kamers voor een tijdelijke periode zijn vaak een stuk voordeliger en je hoeft je geen zorgen te maken over het meubilair, dat blijft in de meeste gevallen gewoon staan.

Studentenkorting
Wil je genieten van een onvergetelijke studietijd in Amsterdam? Dan hoef je helemaal niet veel geld kwijt te zijn. Als student maak je namelijk aanspraak op veel unieke kortingen. Zo krijg je bijvoorbeeld bij veel kledingwinkels standaard een studentenkorting en kun je korting krijgen op veel andere uitjes, winkels en restaurants. Wil je een in een oogopslag zien waar jij als student in Amsterdam korting kunt krijgen? Hier  vind je een duidelijk overzicht van alle kortingen voor studenten en kun je makkelijk een ISIC studentenpas aanvragen.

Ga ervoor!
Wonen en studeren in Amsterdam is een unieke levenservaring. Wanneer je de kans krijgt, laat dit dan niet aan je voorbij gaan door de hoge kosten. Door slim te huren, samen te wonen met vrienden, een voordelig energiecontract af te sluiten en gebruik te maken van studentenkorting, kan iedereen voordelig in Amsterdam verblijven. Het is een investering in jouw leven om deze prachtige stad van dichtbij mee te maken.

)