WHAT THE FAQ?!

Voor wie is ISIC?

De ISIC kaart is verkrijgbaar voor alle fulltime studenten vanaf 12 jaar aan een middelbare school, MBO-, HBO instelling of universiteit. Ook PhD studenten en promovendi kunnen een ISIC aanvragen.

Is er een leeftijd restrictie?

De minimumleeftijd voor een ISIC kaart is 12 jaar en er is geen maximumleeftijd. De voorwaarde is dat je staat ingeschreven aan een onderwijsinstelling en fulltime student bent.

Kan ik ISIC aanvragen als ik ben afgestudeerd?

Op het moment van aanvragen van de ISIC kaart dien je ingeschreven te zijn aan de onderwijsinstelling, zodat wij jouw studentenstatus kunnen verifiëren.

Wat wordt bedoeld met "fulltime" student?

Definitie van een fulltime student: de student spendeert minstens 15 uur per week ten behoeve van de opleiding gedurende een periode van minimaal 12 weken per jaar.

Is deze definitie niet op jou van toepassing maar ben je jonger dan 31 jaar OF een fulltime leraar dan is de "International Youth Travel Card" of de "International Teacher Identity Card" verkrijgbaar.

Ik ben GEEN student en nu?

Ben je jonger dan 31 jaar, geen student en op zoek naar kortingen dan is de International Youth Travel Card (IYTC) de geschikte kaart voor jou, klik op de link voor meer informatie.

Bent u een voltijd docent of professor en op zoek naar kortingen dan is de International Teacher Identity Card (ITIC) de geschikte kaart voor jou. Klik op de link voor meer informatie.

Hoe lang is de ISIC kaart geldig? 

De ISIC kaart is 1 jaar geldig vanaf het moment van aanvraag. Mocht je in de tussentijd zijn afgestudeerd, dan blijft de ISIC kaart geldig. De datum op de ISIC kaart is hierbij bindend. 

Welke documenten heb ik nodig om een ISIC kaart aan te vragen?

Voor de ISIC kaart vragen wij om de volgende documenten te uploaden:

Pasfoto
Volgens de Europese Richtlijnen. Dit houdt in; witte achtergrond, recht in de camera kijkend en zonder hoofddeksel.

Studenten verificatie
Dit kan een geldig collegepasje zijn van een academische instelling. Heb je deze nog niet ontvangen of ben je hem kwijt dan volstaat een brief van inschrijving van jouw instelling.