ISIC - De Geschiedenis

60 jaar geschiedenis van ISIC.

De ISIC kaart werd in 1953 voor het eerst uitgegeven. Het initiatief van de ISIC kaart kwam van de nationale studentenorganisaties in Noorwegen en Nederland. Tijdens het 3e International Student Conference besloot het Coordinating Secretariat of National Unions of Students (COSEC) of Denmark ISIC te ondersteunen. Het doel van de ISIC kaart was het vergemakkelijken van internationale reizen en intercultureel begrip: “we have to take the necessary steps to ensure that an International Student Identity Card be made available as soon as possible in as large a part of the world as possible.”

Van origine was de ISIC kaart een studenten ID voor voltijd studenten dat toegang gaf tot flexibele en voordelige vliegtickets. Dankzij ISIC en de studententickets werd het makkelijker de wereld te ontdekken en nieuwe landen en culturen te bezoeken.

Dit initiatief stimuleerde de mission statement van ISIC: “Increasing international understanding through the promotion of travel and exchange opportunities among students, young people and the academic community.”

In 2013 vierde de International Student Identity Card (ISIC) zijn 60 jarige verjaardag. Om dit te vieren is er en documentaire gemaakt over de rijke geschiedenis en veelbelovende toekomst van ISIC:  

Een verandering in focus

De International Student Identity Card (ISIC) is en blijft de enige internationale erkende studenten-ID ter wereld. De focus van ISIC verschuift van het bieden van flexibele en voordelige vliegtickets, naar een breder portfolio aan kortingen en voordelen voor studenten. De focus ligt hier niet alleen op reisproducten, maar op alledaagse lifestyle producten. Reislustige studenten kunnen nog steeds genieten van kortingen en voordelen wereldwijd, maar ook in Nederland kunnen studenten tijdens de hele studententijd gebruikmaken van studentenkorting, voordelen en diensten voor studenten.