Top 10 internationale studentensteden

Studeren in het buitenland is top als je een goed cv, een breed internationaal netwerk en een geweldige ervaring wilt. Deze top 10 steden zijn in ieder geval dikke aanraders voor een ultiem studentenleven!

1. Studeren in Parijs

Ga in Parijs studeren! Met 17 goede universiteiten kun je voor elke studie terecht in Parijs. Parijs kan duur zijn, maar dankzij goedkope lesgelden, de geweldige lifestyle en een supertoffe sfeer onder studenten is dat het waard! De beste uni in Parijs is Ecolé Normale Supérieure - dat is gelegen in het Quartier Latin.

top 10 studentensteden Parijs

2. Studeren in Londen

Londen heeft uitstekende universiteiten. 18 universiteiten staan in de top 100 van d wereld, waarvan 2 in de top 10. De baankans na een studie in Londen ligt hoog en het studentenleven is er één om over naar huis te schrijven. Londen is wel een erg dure stad om te wonen. De beste universiteit van Londen is UCL, genoteerd als nummer 4 in de lijst van beste universiteiten ter wereld.

top 10 studentensteden Londen

3. Studeren in Singapore

Singapore wordt een steeds populairdere studentenstad - ondanks dat er maar twee universiteiten in de ranglijst staan. Singapore is een internationale melting pot, waar studenten zich goed vermaken. Ook na de studie is er voldoende werkgelegenheid om even te blijven plakken. De topuniversiteit in Singapore is The National University of Singapore.

top 10 studentensteden Singapore

4. Studeren in Sydney

Sydney en Melbourne (op nummer 5) zijn beide populaire studentensteden. De meest internationale stad Sydney wint in dit rijtje vanwege het culturele aanbod in de stad. Sydney is een te gekke stad om te studeren; denk aan zon, zee, strand, nachtleven, cultuur en steengoede universiteiten. De University of Sydney scoort hoog met nummer 38 op de ranglijst.

top 10 studentensteden Sydney

5. Studeren in Melbourne

Melbourne heeft een bruisend studentenleven met 7 universiteiten op de ranglijst. Melbourne staat bekend als de culturele hoofdstad van Australië. De beste universiteit is The University of Melbourne - nummer 31 op de wereldranglijst.

top 10 studentensteden Melbourne

6. Studeren in Zürich

Erg jammer dat Zürich één van de duurste steden ter wereld is. Studeren in deze stad is namelijk echt heel leuk; internationale studenten, een bruisend nachtleven en onderwijs van hoge kwaliteit. De prijs van het dagelijks leven wordt gecompenseerd door de lage lesgelden. Zürich is veilig, prachtig en de EHT universiteit scoort hoog - namelijk nummer 12 op de ranglijst.

top 10 studentensteden Zurich

7. Studeren in Hong Kong

De op twee na grootste studiestad in Azië is Hong Kong. Dit is de goedkoopste stad op deze lijst. Het dagelijkse leven is relatief goedkoop en het studiegeld laag. Het enige dat duur uitvalt in Hong Kong zijn de huurprijzen. Deze bruisende stad heeft 7 onderwijsinstellingen, waarvan 3 in de top 40 van de beste universiteiten ter wereld staan. The University of Hong Kong staat op nummer 26.

Top 10 studentensteden Hong Kong

8. Studeren in Boston

Deze geweldige studentenstad in de Verenigde Staten biedt een combinatie van kunst, cultuur, een rijke historie en universiteiten van topklasse. Denk aan de Massachusetts Institute of Technology (MIT) en Harvard University. Naast goede opleidingen is Boston een topstad voor werkgelegenheid - dus ook na je studie is Boston aantrekkelijk.

Top 10 studentensteden Boston

9. Studeren in Montréal 

Montréal scoort hoog omdat het studentenleven hier sprankelt! In deze internationale stad zijn veel culturele evenementen, is er een levendige muziekscene en een jaarlijks comedy festival. De McGill universiteit scoort hoog, namelijk op nummer 21 op de wereldranglijst.

Top 10 studentensteden Montreal

10. Studeren in München

Studeren in Duitsland heeft veel voordelen. De leefkwaliteit is hoog in deze stad; de prijzen liggen relatief laag, de lesgelden ook en het onderwijs blijft van hoge kwaliteit. De Technische Universität München is de op twee na beste in Duitsland en nummer 53 van de wereld. Lees hier meer over praktische zaken en planningsstudies in Duitsland! Oh ja, het Oktoberfest wordt ook in München gehost.

Top 10 studentensteden Munchen

Ga jij in het buitenland studeren? Dan heeft een ISIC kaart ontzettend veel voordelen. Je kunt je niet alleen als internationale student identificeren, maar krijgt ook nog eens toegang tot allerlei kortingen, voordelen en diensten voor studenten.

Heb je nog geen ISIC kaart? Koop 'm hier! 

)