Goedkoop je studentenkamer inrichten

Voor het eerst jouw eigen stekkie, dat kost nogal wat en mét nieuwe meubels al helemaal. Het inrichten van je studentenkamer. Wij hebben tips om jouw woning net zo leuk in te richten met een beperkt studentenbudget, als dat je zou doen met net wat meer op je bankrekening.

Scoor tweedehands spullen

Rommelmarkten en websites waar tweedehands spullen te koop worden aangeboden hebben een breed assortiment. Vaak is het dan ook zoeken naar een speld in een hooiberg, maar met een beetje geluk vind je prachtige spullen die zeker nog een tweede kans verdienen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Amsterdam Yard Sale of vul jouw locatie in op meukisleuk.nl, je vindt direct rommelmarkten bij jou in de buurt!

Richt je woning in met een studentenbudget

 

Gebruik de dingen die je al hebt in een geheel nieuwe manier

Haal jouw creativiteit uit de kast en zoek een manier om jouw huidige spullen opnieuw te gebruiken. Een lege wijnfles kan gebruikt worden als een kaars- of sieradenhouder. Een oude schoenendoos kan opnieuw worden gebruikt als bijvoorbeeld een sieradendoos of een verzameldoos. Gebruik een paar oude regenlaarzen als bloempot! Of buig je oude bestek, zet ze op de muur en gebruik ze als hangers voor jouw kapstok. Er zijn meer mogelijkheden dan je denkt! Kijk voor meer inspiratie op Pinterest.

Richt je woning in met een studentenbudget

Meld je aan voor Facebook groepen

Op Facebook zijn er verschillende groepen zoals: “Verkoop, gezocht en aangeboden in” of “Het weggeef hoekje”. Dit soort groepen bestaat voor zowel grote als zowel kleine steden in Nederland. Hoe actief de groepen zijn varieert, maar hou je ogen open, je kunt leuke koopjes scoren, soms wel voor vrijwel niets!

Richt je woning in met een studentenbudget

DIY (Do it yourself)

Steek je handen uit de mouwen! Het internet staat vol met inspiraties en je hebt de keuze uit eindeloze “do-it-yourself” filmpjes op YouTube. Haal de creatieve jij naar boven en ga aan de slag, het hoeft niet moeilijk te zijn! De afgelopen jaren zijn pallets ontzettend populair onder “do-it-yourselfers”. Pallets worden veel gebruikt bij het maken van een bed of voor het maken van een tafel op wielen.

 Richt je woning in met een studentenbudget

Doorzoek de zolder of kelder van opa en oma

Onze grootouders zijn opgegroeid in een tijd waarin men beter met hun spullen omging. Het kan dus goed zijn dat er zich een aantal verborgen schatten op zolder of in de kelder schuil houden. Als zij niet meer naar de spullen omkijken, dan zijn ze vast blij dat iemand anders er gebruik van kan maken. Als jouw opa en oma niet de type grootouders zijn die oude spullen verzamelen, dan kun je nog altijd vrienden of kennissen vragen. 

Richt je woning in met een studentenbudget

 

Hoe jij nog meer geld kunt besparen? Met de ISIC-kaart natuurlijk! ISIC geeft jou toegang tot duizenden studentenkortingen, zowel in Nederland als in het buitenland. Bekijk onze studentenkortingen hier!

)