Met je ISIC naar de Balkan

Europa voor studenten: de Balkan met ISIC

We kunnen er niet omheen: reizen in Europa wordt steeds populairder. Van het mediterrane zuiden tot backpacken door de Oostbloklanden. Echter is er één deel van Europa dat nog erg onontdekt en alternatief is, namelijk: de Balkan. Omdat de kosten van levensonderhoud, transport en activiteiten er een stuk lager liggen dan andere landen in Europa is de Balkan een ideale bestemming voor studenten. Net een beetje anders dan de rest van Europa, oftewel: the exotic nearby!

Hoe kom ik er?

Heb je de tijd en ben je niet bang voor een beetje avontuur? Start dan jouw reis naar de Balkan door middel van de Interrail pas. Een leuke en goedkope manier van reizen. Stel jouw eigen reis samen met een van de vele passen waarmee je zelfs onbeperkt kunt reizen binnen een maand. 

Meer weten over interrailen en hoe dit precies in zijn werk gaat, lees dan ons artikel met tips voor jouw interrail vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk!

Geen tijd voor een treinrit, of wil je gewoon zo snel mogelijk op de plek van bestemming zijn? Dan kun je gemakkelijk het vliegtuig pakken en vanuit bijvoorbeeld Zagreb, Skopje, Sofia, Sarajevo, of Tirana starten met een mooie rondreis door de Balkan. 

Je kunt er ook voor kiezen om low-cost naar Oostenrijk te vliegen en met de sneltrein richting Slovenië te gaan.

Reizen door de Balkan

De Balkan is groot en onontdekt. Je kunt er wandeltochten maken, onbekende strandjes opzoeken en oude stadjes ontdekken. Het heeft een rijke geschiedenis en een prachtig bergachtig landschap. Dit gebied leent zich voor slow travelling. Reizen met een eigen campertje is de ideale manier om wakker te kunnen worden op de mooiste plekjes midden in de natuur, te reizen op een rustig tempo en een echt avontuur te beleven. Parkeren kan vrijwel overal en je kunt wat meer van de gebaande paden. Zie jij jezelf al rijden in een oud volkswagen campertje, of een grote camper met alles erop en eraan? Er is voor ieder (budget) wat wils! 

Niet in het bezit van een rijbewijs of zie je het reizen met een camper niet zo zitten? Neem de bus of trein en verplaats je op die manier van A naar B. Het ov-netwerk in de Balkanlanden is niet erg uitgebreid maar prima te bereizen. Daarnaast kun je op sommige stukken ook gebruik maken van de flixbus, waar je met jouw  ISIC pas 10% studentenkorting  op krijgt.

Tips voor jouw reis door de Balkan

Zie jij een reis door de Balkanlanden wel zitten, en vind jij het reizen met de Interrail of een campertje al een avontuur op zich? 

Met jouw ISIC kaart krijg jij een kleine korting op het boeken van een Interrail pas of Camper in de Balkan via KILROY. Naast korting krijg jij ook hulp bij het boeken en plannen van jouw ultieme reis door de Balkan! Vergeet niet om de ISIC-app te downloaden en alle studentenvoordelen te bekijken die je kunt krijgen tijdens het reizen met ISIC!

 

 

)