Hoe kan je besparen op internet en tv abonnementen als student? Wij van ISIC hebben tips voor jouw!

Besparen op internet en tv als student

Televisie en internet zorgen dagelijks voor fijne ontspanningsmomenten. En die heb jij hard nodig tijdens je drukke studentenbestaan. In dit artikel geven we advies over welk abonnement jij het beste kunt kiezen voor jouw studentenhuis en hoe je kunt besparen op internet en televisie.

Wat heb je nodig in een internetabonnement

Voordat je een internetabonnement afsluit, is het handig om te kijken wat je precies nodig hebt. In een studentenhuis woon je vaak met meerdere mensen. In de meeste gevallen heeft iedereen een eigen laptop, smartphone en televisie. Sommigen hebben ook nog eens een tablet, e-reader of een gameconsole. Als je allemaal tegelijk wil gaan zitten Netflixen/gamen/instagrammen/boer-zoekt-vrouw kijken, moetje voldoende internetsnelheid in je abonnement hebben. De meest gekozen snelheden zijn:

  • 100 Mbit/s - deze snelheid is voldoende voor 3 á 4 studenten die regelmatig een serie kijken en dagelijks surfen op hun smartphone.
  • 150 Mbit/s - deze snelheid kun je goed gebruiken als er veel gamers in huis zijn of als er regelmatig grote bestanden gedownload worden. 150 Mbit/s is aan te raden als je met 3 á 4 huisgenoten woont. Als er weinig games gespeeld worden dan kan deze snelheid voor 5 huisgenoten ook voldoende zijn.
  • 200 Mbit/s of hoger - met 5 of meer huisgenoten kun je 200 Mbit/s goed gebruiken. Helaas zijn de snelste abonnementen vaak ook het duurste...

Wat heb je nodig in een tv-abonnement

De meeste studenten kijken televisie via een kabelaansluiting. Naast de basisaansluiting kun je kiezen voor extra sport- of filmzenders. Voorbeelden van extra zenders zijn HBO, Films1 en FOX Sports. Beslis samen welke zenders jullie willen aanschaffen. Als één iemand Films1 wil, dan kunnen jullie besluiten om dit niet te doen of door de kosten eerlijk te verrekenen.

Internet en tv vergelijken

Als je eenmaal weet wat jij en je huisgenoten ongeveer nodig hebben in het internet en tv-abonnement kun je op zoek gaan naar iets passends. Internet en tv vergelijken helpt je om tot de beste keuze te komen. Op deze manier vind je een abonnement dat bij jullie studentenhuis past en wat ook nog voordelig is. Je wilt als student natuurlijk niet te veel betalen voor een abonnement, er moet wel iets overblijven voor een biertje bij het voetbal kijken.

Slimme tips voor een slimme student:

  • Let op het opzegtermijn van het abonnement. Soms kan het voordeliger zijn om een contract voor twee jaar af te sluiten in plaats voor één jaar. Vaak geldt er een opzegtermijn van een maand.
  • Let op aanbiedingen bij het afsluiten van het abonnement. Hiermee kun je flink wat besparen.
  • Let op telefonie in je pakket. Dit zit er vaak standaard bij in maar in een studentenhuis is dit niet nodig.
)