10 dingen die studenten doen

1. Niet met geld kunnen omgaan

Feesten, bier, op kamers wonen, boodschappen en nog meer feesten eisen hun tol. De student meent dan ook vaak 'blut' te zijn, wij twijfelen er niet aan. Niet getreurd, voor je het weet is daar weer jouw maandelijkse salaris van je bijbaantje.

 Studentendingen

2. Onregelmatig slapen

Als student bepaal je zelf wanneer jij je nest induikt. Als je dan toch een uur langer blijft hangen bij je vrienden is dat natuurlijk geen probleem! Je hoeft toch niet 'per se' naar de les van morgenochtend. UITSLAPEN!

Studenten slapen onregelmatig

3. Gratis het land door reizen 

Vandaag een dagje winkelen in Maastricht of vis eten in Volendam? Waarom ook niet? Met je OV kun je toch gratis reizen door heel Nederland. Heb je iets beters te doen? Vast niet.

Studenten reizen gratis

4. Overdag alcohol drinken

Studenten en alcohol...Het is een haat en liefde verhouding: ze kunnen niet zonder elkaar en ook niet met elkaar (naja, heel even dan). Als student kan je gewoon overdag alcohol drinken, niemand die daar raar van opkijkt!

Studenten dingen

5. Gevarieerd eten  

Studenten zijn een kei in koken! Geef ze pasta, pesto, kaas en rucola en ze weten als geen ander een chef-waardig menu op tafel te zetten. De restjes worden uiteraard de volgende dag weer opgegeten. 

Pasta

6. Huisfeest geven 

Studenten houden nou eenmaal van feesten en omdat het budget beperkt is worden de feestjes gewoon thuis gegeven!

studenten huisfeest

7. Bij je ouders de was doen

Van vrijdagavond tot zondagavond draait de wasmachine op volle toeren zodat je vuile was weer naar bloemetjes ruikt. Om vervolgens met je hele kledingkast door de trein te sjouwen. Hallelujah! 

Vuile was van studenten

8. Snacken om 5 uur 's ochtends 

Hoe meer knoflook na een avondje stappen hoe beter! Ga jij voor een Turkse pizza of waag jij je aan een kapsalon? 

9. Series kijken tijdens een hoorcollege 

Je hebt je beste beentje voorgezet en gaat met goede moed naar het hoorcollege. Na 5 minuten beginnen je gedachtes af te dwalen naar die ene laatste, spannende scene van jouw favoriete serie. Weet jij nog waar het hoorcollege over ging? 

10. Studentenkorting of gratis voor studenten

Dat klinkt zo goed in de oren! Vooral in studentensteden worden er veel dingen speciaal voor studenten georganiseerd. Geniet bijvoorbeeld van een studentendaghap, ga goedkoper naar de film of sport met korting. Met ISIC krijg je zowel in Nederland als in het buitenland superfijne kortingen. Koop jouw eigen ISIC kaart hier! 

Studentenkorting met ISIC

)