Eindelijk, zomervakantie, maar niks aan te doen? Wij van ISIC hebben 10 ideas voor je om te zoemrvakantie te doen.

Zomervakantie tips van ISIC

Eindelijk, zomervakantie! Lange dagen helemaal niks doen, geen stress… Totdat je je verschrikkelijk gaat vervelen. Misschien heb je niet genoeg plannen gemaakt, of misschien zijn er omstandigheden waardoor je plannen niet doorgaan. Wij van ISIC hebben tips voor je! In dit artikel geven we je tien dingen om te doen tijdens je zomervakantie.

Leer iets nieuws

Maak gebruik van deze kans om iets nieuws te leren! Kies wel iets wat je écht leuk vindt om te doen, want het moet niet op huiswerk gaan lijken. Je kunt een nieuwe sport uitproberen, of wat dacht je van leren coderen (psst, je kunt Jetbrains gratis downloaden met ISIC). Iets nieuws leren is een goede manier om actief te blijven en lol te hebben. Meer ideeën nodig? Leer een nieuwe taal, probeer eens iets te schilderen, breien of naaien, of probeer eens iets unieks zoals slacklinen! Met ISIC krijg je kortingen op Skillshare, taal apps en meer om te helpen bij het leren van nieuwe vaardigheden

Maak een lange wandeling

Ontdek wat jouw buurt, stad of land te bieden heeft door een lange wandeling te maken. Wandelen is goed voor je ziel en je weet maar nooit wat je onderweg ontdekt. Heb je een doel nodig tijdens je wandeling? Probeer dan eens geocaching! Geocaching is een activiteit waarbij je coördinaten gebruikt om caches (vaak objexten als doosjes, tupperware, etc.) te vinden. Soms zit er iets in de cache, maar de echte beloning is om ‘m te vinden.

Vrijwilligerswerk

Wil je iets terugdoen voor je lokale gemeenschap? Kijk of er vrijwilligerswerk is wat je kunt doen tijdens de zomervakantie. Er zijn altijd kinderen die hulp nodig hebben met schoolwerk of taalvaardigheden, of oudere buren die wel een handje kunnen gebruiken bij de boodschappen of schoonmaaktaken. Wil je meer weten over vrijwilligerswerk in Nederland? Kijk dan eens op www.vrijwilligerswerk.nl. Zij hebben een geweldige tool om vrijwilligerswerk in jouw buurt te vinden.

Tuinieren

Als je de tijd, het geld en de ruimte hebt kun je dit moment gebruiken om een tuin te beginnen! Het is de perfecte manier om meer buiten te zijn en je kunt letterlijk de vruchten plukken van je werk! Je kunt bloemen, kruiden, groenten en fruit zaaien of planten en het zien groeien. Heel bevredigend!

Perfectioneer je picknickmand

Waarom niet van dit moment gebruik maken en je picknickvaardigheden perfectioneren? Probeer verschillende snacks, drankjes en layouts en creëer de perfecte picknick. Je kunt experimenteren met gezellige dekens, kussens en lampjes. Of je kunt gewoon lekker makkelijk een wegwerp barbecue en een krat bier kopen. De perfecte picknick!

Begin met een groot project

De zomervakantie is ook een goede periode om met een groot project te beginnen, zoals een oude auto kopen en opknappen met vrienden. Of die ingebouwde planten-muur-kast bouwen die je al zo lang wil. Er is geen beter moment om met een ambitieus plan te beginnen, omdat je er nu elke dag aan kan werken en je voortgang kunt zien!

Kamperen in de achtertuin (of op een camping bij je in de buurt)

Als je niet op vakantie kan dit jaar, dan kun je ook kamperen in je eigen tuin! Haal je tent, luchtbed en kookspullen van zolder en doe alsof je thuis bent! Als je geen achtertuin hebt kun je ook altijd naar de lokale camping, misschien nog wel leuker (en lekker typisch met je wc-rol onder je arm naar het toiletgebouw). Je hoeft niet ver te gaan om het echte vakantiegevoel te hebben!

Doe niks

Geniet van dit moment om zonder schuldgevoel echt he-le-maal niks te doen. Je kunt een meerdaagse-filmmarathon houden en niemand houd je tegen. Dus pak Lord of the Rings, Star Wars en Harry Potter inclusief Fantastic Beasts er maar bij. Til je filmavondje naar het volgende niveau met thema-snacks en outfits, of kruip gewoon lekker op de bank met een eindeloze hoeveelheid popcorn.

Plan je droomvakantie

Dat je nu niet kan reizen, betekent niet dat je nooit meer op vakantie zult gaan! Dus begin vast met plannen van je ultieme droomvakantie. Maak een plan voor de bestemming waar je nog heel graag heen zou willen, compleet met budget, uitgestippelde route en dagindeling. Voorpret voor een geweldige vakantie is ook al heel leuk!

Speel toerist in eigen land

Zoals ik al eerder zei: je hoeft niet ver te gaan om het leuk te hebben of om te genieten van het vakantiegevoel. Je kunt ook gewoon nieuwe plekken in je eigen stad of land verkennen. Spring op je fietsje en gedraag je eens als een toerist. Bezoek een park waar je nog nooit bent geweest, probeer een nieuw koffietentje en neem wat cliché foto’s bij de grootste toeristen-trekkers bij jou in de buurt. Je zult je hometown op een nieuwe manier gaan zien, dat beloof ik!

Hoe ga jij je zomervakantie doorbrengen?

)