Top 5 goedkope bestemmingen in 2020

Reizen is geweldig, maar als student moet je ook wat op je centen letten. Dit zijn 5 bestemmingen voor de kleinere portemonnee in 2020. Twijfel je dus nog waar je dit jaar naartoe zal gaan, lees dan zeker even mee.

1. Tallinn, Estland

De hoofdstad van Estland is een ideale bestemming voor de budgetreiziger. Het centrum is compact en daardoor hartstikke goed te ontdekken in een paar dagen. Ideaal dus voor een korte citytrip. Deze bestemming is helaas geen onontdekt pareltje meer - mede door de vele budgetmaatschappijen die erop vliegen - maar wil je toch iets buiten de gebaande paden, bezoek dan zeker de wijk Kalamaja. Deze wijk is super hip, er hangt een gezellige sfeer en je vindt er veel leuke restaurantjes.

Tallinn Estland als goedkope bestemming voor studenten

2. Moskou, Rusland

Als je naar een echte wereldstad wil maar je niet blauw wilt betalen, denk dan eens aan Moskou. Rusland is een omstreden vakantiebestemming door het huidige politieke klimaat. Toch is het een prachtig land, met geweldige architectuur en bijzondere geschiedenis. Geniet van de rijke historie door een van de spotgoedkope musea te bezoeken. Ook het openbaar vervoer in Moskou is super betaalbaar én goed te navigeren. 

Moscow - Russia

3. Valetta, Malta

Malta is een klein eiland in de Middellandse zee en een absolute parel. Met een bijzondere combi-cultuur van Noord-Afrikaans, Italiaans, Frans en Engels is dit landje een goede keuze voor de besluiteloze vakantieganger; je krijgt een beetje van alles! Vergeleken met andere mediterraanse bestemmingen is Malta goed betaalbaar. Een buskaart kost bijna niks, dus je crosst voor een paar euries lekker het hele eiland over. Bespaar op eten en verblijf, zodat je geld over houdt voor excursies, bijvoorbeeld een boottochtje naar Gozo.

Valetta - malta

4. Athene, Griekenland

Huh... Athene? Goedkoop? Ja.. met zo'n €230 euro voor een weekend is Athene de twaalfde goedkoopste stad van Europa. Nou is nummer 12 inderdaad niet het áller-áller-goedkoopst, maar een stuk beter dan Amsterdam, die na Reykjavik op de één-na-laatste plaats eindigt (plek 47). Athene heeft het allemaal: lekker eten, prachtige ruïnes en een rijke geschiedenis. Je kunt zonnen aan de Atheense Rivièra of een wijntje drinken in romatische wijk Plaka. Idéaal voor de echte levensgenieter. 

Athens - Greece

5. Polen

Deze heb je vast vaker gehoord als het gaat om goedkoop reizen. Polen staat namelijk bekend als een van de ultieme budgetbestemmingen. Het land blijft echter nog relatief rustig als het gaat om toerisme. En dat is opvallend, want Polen is prachtig en zeker het bezoeken waard! De grote steden Warschau en Krakau zijn aanraders, maar wat dacht je bijvoorbeeld van het nog rustigere en oude Gdańsk in het noorden of Lublin, Toruń en Tarnów? Wil je je helemaal onderdompelen in dit land, bezoek dan ook het goedkope berggebied bij Zakopane of ga bizons spotten in het Białowieża National Park.

Gdansk - Poland

Ga je binnenkort op vakantie, bijvoorbeeld naar één van deze bestemmingen? Met je ISIC kaart schaf je een Lonely Planet aan met 30% korting! Zo ontdek je nog meer van het land of de stad. Nog geen ISIC kaart? Je bestelt 'm hier.

)