Top 5 goedkope bestemmingen in 2018

Bij ons kriebelt het altijd; op vakantie gaan. Aangezien wij ervan uit gaan dat jij ook wel van een mooi reisje houdt, maar je als student vast ook wat op je centjes moet letten, is dit lijstje perfect voor jou. Dit zijn namelijk de 5 bestemmingen voor de kleinere portemonnee in 2018, geselecteerd door Lonely Planet. Twijfel je dus nog waar je dit jaar naartoe zal gaan, lees dan zeker even mee.

1. Tallinn, Estland

De hoofdstad van Estland is een ideale bestemming voor de budgetreiziger. Het centrum is compact en daardoor hartstikke goed te ontdekken in een paar dagen. Ideaal dus voor een korte citytrip. Deze bestemming is helaas geen onontdekt pareltje meer - mede door de vele budgetmaatschappijen die erop vliegen - maar wil je toch iets buiten de gebaande paden, bezoek dan zeker de wijk Kalamaja. Deze wijk is super hip, er hangt een gezellige sfeer en je vindt er veel leuke restaurantjes.

Tallinn Estland als goedkope bestemming voor studenten

2. Lanzarote, Canarische Eilanden, Spanje

Bij Lanzarote denk je misschien niet direct aan een budgetbestemming, omdat de Canarische Eilanden over het algemeen veel toeristen ontvangen. Desondanks zijn er op dit eiland ook veel goedkope hotelletjes te vinden. Het is een prachtig vulkanisch eiland waarbij je het Parque Nacional de Timanfaya echt niet mag overslaan. Het lijkt hier namelijk net alsof je op de maan bent beland.

Lanzarote, Canarische Eilanden, Spanje als goedkope bestemming voor studenten

3. Arizona, VS

(Rond)reizen in Amerika kan je zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt, maar een goede budgetoptie is de staat Arizona. Kies voor een van de vele goedkope motels langs de weg en combineer dit met hiken en kamperen. Een bezoekje aan het Grand Canyon National Park mag zeker niet ontbreken als je in Arizona bent.

Horseshoe bend in Arizona Amerika als goedkope bestemming voor studenten

4. La Paz, Bolivia

La Paz wordt steeds populairder. Het is dus aan te raden snel een kijkje te nemen in deze mooie stad voordat je straks bedolven wordt onder de toeristen. Voor minder dan 30 dollar per dag kun je je hier prima vermaken met lekker eten en hiking- en fietstrips. En aangezien La Paz op 3660 meter boven zeeniveau ligt, zijn deze trips helemaal geschikt als je wel van een actieve uitdaging houdt.

La Paz in Bolivia als goedkope bestemming voor studenten

5. Polen

Deze heb je vast vaker gehoord als het gaat om goedkoop reizen. Polen staat namelijk bekend als een van de ultieme budgetbestemmingen. Het land blijft echter nog relatief rustig als het gaat om toerisme. En dat is opvallend, want Polen is prachtig en zeker het bezoeken waard! De grote steden Warschau en Krakau zijn aanraders, maar wat dacht je bijvoorbeeld van het nog rustigere en oude Gdańsk in het noorden of Lublin, Toruń en Tarnów? Wil je je helemaal onderdompelen in dit land, bezoek dan ook het goedkope berggebied bij Zakopane of ga bizons spotten in het Białowieża National Park.

Krakau in Polen als goedkope bestemming voor studenten

Ga je binnenkort op vakantie, bijvoorbeeld naar één van deze bestemmingen? Met je ISIC kaart schaf je een Lonely Planet aan met 30% korting! Zo ontdek je nog meer van het land of de stad. Nog geen ISIC kaart? Je bestelt 'm hier.

)