Goed voorbereid op avontuur

Studentenverzekering bij studie in het buitenland

Veel studenten kiezen ervoor om een tijd in het buitenland te verblijven om daar te studeren of stage te lopen. Ben jij dit ook van plan en vraag je je af hoe het dan eigenlijk zit met jouw verzekering? Lees dan snel verder!

Er zijn verschillende factoren van invloed of jij een speciale studentenverzekering moet afsluiten of niet. Ben je bijvoorbeeld nog verplicht in Nederland de basisverzekering af te sluiten? Is jouw basisverzekering voldoende voor jouw tijd in het buitenland of is het verstandig om je aanvullend te verzekeren?

Ben jij verplicht jouw zorgverzekering in Nederland te behouden?

Nuffic heeft een handig factsheet gemaakt, bekijk deze eens. Hierin is onder andere te lezen dat zolang je niet werkt in het buitenland, je basisverzekering voldoende is. Vindt jouw buitenlandavontuur plaats in EU/EER land of Zwitserland en ben je toch van plan om te gaan werken? Dan kan de European Health Insurance Card vaak voldoende dekking bieden.

De dekking van jouw basisverzekering / zorgverzekering in het buitenland

Als je voor langere tijd gaat studeren in het buitenland ben je wereldwijd gedekt met jouw zorgverzekering. Let wel op, want je bent gedekt voor zorg dat even duur is als in Nederland. Kosten die daarboven liggen zijn voor eigen rekening. Mocht jij dus in een land als de Verenigde Staten in het ziekenhuis belanden, dan betaal jij soms duizenden extra dollars.

Studentenverzekering voor in het buitenland

Is de zorg in een land een stuk duurder dan in Nederland? Kies dan voor een extra studentenverzekering. Je kunt ervoor kiezen jouw studentenverzekering in het buitenland aan te vullen met een ongevallenverzekering, repatriëringsverzekering, aansprakelijkheidsverzekering, rechtsbijstandsverzekering etc.

ISIC raadt het aan om altijd een aanvullende verzekering te kiezen bij verblijf in het buitenland. Een goede optie is de studentenverzekering van Aon.

 

)