Voor iedereen die op zoek is naar unieke plekken en onbekende hotspots in Amsterdam.

Onbekend hotspots in Amsterdam

Ja, het Rijksmuseum, de Kalverstraat en het Vondelpark zijn geweldig, maar nee, we hebben niet altijd zin om 10 jaar in de rij te moeten staan of ons door 9 lagen toeristen te worstelen. Daarom vind je in dit artikel 8 geweldige plekken in Amsterdam waar je waarschijnlijk nog noooooit van gehoord hebt. Zo kun je onze hoofdstad met een frisse blik bekijken! Vergeet niet om in de ISIC-app te checken welke soorten studentenkortingen je kunt krijgen met jouw ISIC studentenkaart!

Botanische Tuin Zuidas

Als je wel eens bij de Hortus Botanicus bent geweest of super gehecht bent aan je kamerplantjes, dan moet je ook echt eens naar de botanische tuin van de Vrije Universiteit. Tussen het ziekenhuis en het hoofdgebouw van de VU kun je 10.000 soorten planten zien. Op werkdagen is de entree gratis, dus take a break en waan je in een groene oase tussen alle grote glazen/betonnen Zuidas wolkenkrabbers.

Vondelbunker

De vondelbunker is een atoomschuilkelder uit de koude oorlog die nooit in gebruik is genomen. Door de jaren heen heeft de schuilkelder vele klaplopers, jeugd, punkers, fietsenmakers en muzikanten gehuisvest voor illegale feestjes, kortstondige huur of tijdelijk gebruik. Nu is De vondelbunker een broedplek van creativiteit met muziek, kunst en meer. Als je zin hebt in anders dan anders, dan is de Vondelbunker de place to be.

Restaurant de Kas

Kas to table: Restaurant de Kas is een unieke twist op chique dineren. Je krijgt wat ’s middags in de kas wordt geoogst ’s avonds nog op je bord: verser kan niet! Deze ~onbekende~ plek is ook niet écht onbekend. De kas heeft al in de New York Times en de Lonely Planet gestaan en zit elke avond vol. Het is ook echt een restaurant voor speciale gelegenheden, want dit bijzondere concept heeft een flink prijskaartje. Dus: even sparen én reserveren, maar dan heb je ook wat!

Jordaanse hofjes

We kennen allemaal het Begijnhof naast het Spui. Er staan regelmatig groepen toeristen voor een van de twee poorten en ondanks dat het hofje zeker een van de kalmste plekken van de stad is, is het meestal ook best wel druk… Maar wist je dat er ook nog een heleboel andere hofjes te vinden zijn in Amsterdam? Zoals Hofje van Brienen, of Zon’s hofje. Het is slim om een wandelroute langs de hofjes te volgen, want het is niet altijd duidelijk of je ergens naar binnen mag en de ingangen zijn goed verborgen! 

Jacob Hooy & Co

Op de nieuwmarkt vind je een 18e-eeuwse kruidenwinkel uit het tijdperk van de V.O.C. De winkel heeft nog steeds het originele interieur, met antieke houten vaten, apothekerskasten en weegschalen. Je kunt bij Jacob Hooy & Co een kijkje nemen in het verleden én je kunt er terecht voor kruiden, specerijen, biologische thee en meer.

Skatecafé

Nog een bijzonder restaurant; Skatecafé. Van woensdag tot en met zaterdag kun je dineren in deze loods in Noord, terwijl er op de half pipe achter in het restaurant geskate wordt. Dit is dé plek waar je lekker op je sneakers uit eten kan gaan en écht niet uit de toon valt. Er wordt ook skateles gegeven aan kinderen, dus misschien kan je ook nog wel een beetje afkijken… 

Filmtheater de Uitkijk

Dit bioscoopje is het oudste filmtheater van Nederland en dat zie je meteen als je binnen komt. Het jaren ‘20 interieur is oubollig én sfeervol, precies de knusse vibe die je zoekt in een filmhuis. De programmering wordt vandaag de dag bepaald door de studenten die het theater runnen. Je kunt in dit theater plaats nemen op het balkon en een lekker drankje drinken terwijl je van een bijzondere film geniet. Echt een unieke ervaring.

De koffieschenkerij

Geniet van een bakkie op een van de stilste plekken op de Wallen: de Koffieschenkerij! Deze knusse koffietent zit in de Oude kerk, het oudste nog bestaande gebouw van Amsterdam. Er is ook een heerlijk zonnig terras én geweldige taart. Niet overslaan dus!

Wat is jouw favoriete onbekende hotspot in Amsterdam? (of hou je die lekker voor jezelf…)

)