Hoe te combineren werken en reizen? Kijk het de ideale manieren om meer van de wereld te zien met ISIC!

Hoe te combineren werken en reizen?

Werken en reizen klinkt misschien niet als de meest logische combinatie, maar voor veel mensen is het de ideale manier om meer van de wereld te zien. Als jij het type bent die nooit genoeg heeft aan vier weken vakantie, waarom zou je dan werken en reizen niet combineren? Je kunt een plek echt goed leren kennen, terwijl je ook nog geld verdient. Win-win!

Er zijn verschillende manieren om dit te doen. De eerste is een working holiday, een (korte) trip waarbij je (seizoens)werk doet op een specifieke locatie. De tweede is om voor langere tijd weg te gaan, met een baan waarvoor je veel moet reizen, of door je werk op afstand te doen. In dit artikel bespreken we deze opties, zodat je kunt kiezen wat het beste werkt voor jou.

Working holiday

De meeste studenten kiezen voor een working holiday. Working holiday is een geweldige manier om een tussenjaar te vullen. Het werk is vaak seizoensgebonden en je kunt denken aan banen als fruitplukker, kampbegeleider, horecamedewerker of skileraar. Landen als Australië, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten zijn populaire bestemmingen voor een working holiday. Deze (en vele andere) landen hebben kant-en-klare mogelijkheden voor dit soort werk gerelateerde reizen. Veel landen bieden bijvoorbeeld een specifiek working holiday visum aan. Deze visums zien er in elk land anders uit. In Australië en Nieuw-Zeeland kun je bijvoorbeeld tot 12 maanden rondreizen met een working holiday visum. Het plannen van een working holiday-reis kan zo simpel zijn als het visum regelen, een ticket boeken en gewoon gaan. Als je vooraf wat meer zekerheid wil, check dan deze informatie van KILROY.

Reis-gerelateerd werk

Misschien wil je iets meer zekerheid en stabiliteit met een baan waarvoor reizen noodzakelijk is, maar niet seizoensgebonden of tijdeljik. Je kunt denken aan werk als au pair, reisbegeleider/tour guide of werk op een privé jacht (ja, ik ken mensen die dat doen. Het is bizar, maar wel heel cool!). Er zijn een heleboel websites waarop je dit soort werk kan vinden. Je kunt bijvoorbeeld op ‘search jobs abroad’ kijken.

Een andere optie om te werken in het buitenland is om Engels te gaan onderwijzen. Als leraar kun je veel zien van een ander land en tegelijkertijd werken. Als je Engels wil gaan geven in het buiteland heb je een TEFL-certificaat nodig. Bij ISIC hebben we 100 dollar korting op een TEFL-certificaat. Let wel op het visum wat je nodig hebt: in sommige landen mag je lesgeven op een working holiday visum, maar niet overal. Check dus goed van tevoren wat de regels zijn van het land waar jij heen wil.

Werken op afstand

Als je geluk hebt, dan heb je een baan die je ook op afstand kan doen met alleen een computer en internet (zoals copywriting, webdesign, virtuele assistent). Je kunt dit doen met een toeristenvisum, omdat je niet werkt voor het land waar je bent, maar voor je thuisland. Werken op afstand is de meest flexibele manier om werken en reizen te combineren. Met een working holiday or een reis-gerelateerde baan zit je vaak vast op één plek, terwijl je met reizen op afstand zelf je reisschema kan bepalen. Zo heb je veel vrijheid om te gaan en staan waar je maar wil.

Als je van plan bent om te gaan reizen en werken tegelijkertijd, dan is een van deze opties misschien de perfecte oplossing voor jou. Wat zou jij het liefste doen?

)