Herkenbaar?

Hoe jij snacks op het station kunt weerstaan

Verleidelijk is het zeker, dat weten we: een chipje hier, een frietje halen daar. Oh wacht, croissants in de aanbieding en toch maar een reep chocolade meenemen voor in de trein. Wij studenten hollen van het ene station naar de ander. De geur van koffie, frikandel speciaal en een broodje kebab op het station, prikkelt onze reukvermogen als een tierelier, al helemaal als de trein vertraging heeft.

Wij worden enorm verleidt door al het eten op het station en dat merkt onze portemonnee helaas ook. Kleine bedragen stapelen zich snel op en voor je het weet heb jij 50 euro in de maand uitgegeven aan al het lekkers op het station. Zonde is het zeker en vaak ongezond al helemaal. Herken jij dit? Lees dan verder en kom erachter hoe je snacks op het station kunt weerstaan.

1.  Zorg ervoor dat jij altijd iets te eten bij je hebt

Een goede voorbereiding is het halve werk! Zolang jij een boterham of mueslireep bij je hebt, heb jij geen reden om iets te kopen op het station. 

 Snacks op het station weerstaan

2. Bereid je eten voor

Heb je standaard trek als je in de trein zit naar huis? Maak de dag ervoor een extra portie van je avondeten en neem het de volgende dag mee in een bakje. Zo kan jij altijd met gemak langs de ‘overheerlijke’ snackwand wandelen.

Snacks op het station weerstaan

3. Zoek afleiding

Op veel stations in Nederland staan kiosken, deze liggen vol met tijdschriften en boeken. In een kiosk heb je genoeg leesvoer om je tijd nuttig te besteden. Laat een kookboek dan even achterwegen, van al die zalige foto’s krijg je enorm trek. Natuurlijk kun je ook gewoon een vriend of vriendin bellen of jouw record op Candy Crush verbreken!

Snacks op het station weerstaan tijdschriften lezen

4. Denk aan je studentenbudget

Over het algemeen zijn prijzen op het station hoger dan bij de reguliere supermarkt of snackbar bij jouw in de buurt. Het zijn vooralsnog kleine bedragen maar vergis je niet, elke dag een aantal euro’s wordt al gauw een groot bedrag. Dat wordt een drankje minder tijdens het stappen!

Snacks op het station weerstaan

5. Maak afspraken met jezelf

Spreek met jezelf af dat je een bepaald bedrag per maand mag uitgeven op het station en houd het netjes bij. Hierdoor heb je ook inzicht in je uitgaven!

 Koffie

Zo af en toe snacken op het station is helemaal niet erg, zolang je er bewust van bent. En natuurlijk verdien jij een ijsje of een kaasbroodje nadat je gezwoegd hebt voor een tentamen!

)