Wat ga jij doen in de kerstvakantie?

Dingen om te doen in de kerstvakantie

Ahhh... Kerstvakantie! Twee hele weken vrij! Natuurlijk moet je gewoon aan de kerstverplichtingen voldoen, maar hopelijk heb je ook wel wat tijd over voor de volgende leuke kerstvakantieactiviteiten: 

Kerstmarkt Maastricht

Natuurlijk moeten we deze lijst beginnen met een kerstmarkt. Ik zal er maar een paar noemen in dit artikel, maar er is er één die ik echt niet achterwege kan laten: de kerstmarkt in Maastricht. Het is zo gezellig en knus, je mag deze echt niet missen! Er is een schaatsbaan en natuurlijk een heleboel standjes om je kerstaankopen te doen. Maastricht is een prachtige stad, als je er nog nooit bent geweest, grijp dan deze kans om dat te doen!  

Amsterdam Lights Festival

Het Amsterdam Lights festival is een prachtige openluchttentoonstelling. Alle kunstwerken hebben een element wat licht geeft. Dit jaar is de achtste editie van het festival en het thema is DISRUPT! 22 kunstenaars van over de hele wereld hebben dit thema vertaald in kunstwerken die perfect samengaan met de stad. Met ISIC en Tiqets krijg je nu 8% korting op boottours door het festival, dus boek nu!

Winter Efteling

Als je nog nooit naar de winter Efteling bent geweest, ga dan deze kerstvakantie! Het park wordt getransformeerd in een winterwonderland tot 2 februari. Er zijn koek & zopie standjes, prachtige decoraties en er zijn speciale winter-shows en entertainment. Rondlopen in een pretpak in de kou klinkt misschien niet ideaal, maar in de Efteling is dat het helemaal waard (en je kunt altijd opwarmen bij een van de knusse vuren.

Drijvende kerstmarkt in Leiden

In Leiden hebben ze ook wat leuks: een drijvende kerstmarkt! De stands worden op het water van de Nieuwe Rijn gebouwd, wat de hele kerstmarkt een lekker Nederlands tintje geeft. Er is een kerst-kermis (zeg dat drie keer snel achter elkaar), en een boottour. Hou je in met glühwein drinken, anders word je nog zeeziek!

Festivals

Wie zegt dat festivals een zomeractiviteit zijn? Er zijn tijdens de kerstvakantie ook een heleboel leuke festivals, zoals Valhalla of de Foute Kerstparty XXL! Kijk op deze pagina van Festicket en krijg met je ISIC kaart 5% korting! (Festicket heeft ook een heleboel kaarten voor NYE-feesten, dus kijk vooral ook even als je nog geen plannen hebt voor Oud & Nieuw!)

Doe een tour!

De kerstvakantie is het perfecte moment om meer van ons kikkerlandje te ontdekken. Trek je beste schoenen en warmste jas aan en doe een tour door een stad waar je nog nooit bent geweest! Doe bijvoorbeeld een tour met WithLocals en krijg korting met je ISIC kaart. 

Ga schaatsen

We kunnen natuurlijk geen kerstvakantie-activiteiten-lijstje maken zonder dé ultieme Nederlandse winteractiviteit: schaatsen! Je kunt naar een ‘echte’ schaatsbaan zoals de Jaap Edenbaan in Amsterdam, of de Vechtsebanen in Utrecht, maar er zijn ook een hele hoop seizoensbanen. Ice in Amsterdam heeft naast een leuke schaatsbaan ook een gezellige bistro en mini-kerstmarkt (en je krijgt 8% korting op toegang met ISIC en Tiqets!).

 

)