Deze 11 TED Talks zijn perfect voor jou als student

Wil je iets nieuws leren of ben je op zoek naar inspiratie? Dan zijn TED Talks je beste vriend! Waarschijnlijk heb je al wel eens van deze inspirerende en krachtige presentaties gehoord, maar even een quick recap: Een Ted Talk is een speech of presentatie van maximaal 18 minuten over allerlei onderwerpen. Wij hebben 11 TED Talks verzameld die perfect zijn voor jou als student!

1. Inside The Mind Of A Master Procrastinator

Tim Urban snijdt een onderwerp aan dat velen studenten bekend in de oren klinkt, namelijk uitstelgedrag. Ook Tim had hier een handje van en wachtte vaak tot het laatste moment met taken uitvoeren. In deze grappige en inspirerende TED Talk laat hij je nadenken over hoe je je kostbare tijd doorbrengt.

2. How To Stay Calm When You Know You’ll Be Stressed

Je bent niet op je best als je stress ervaart, dat merk je waarschijnlijk zelf ook. Je hersenen maken in stressvolle situaties namelijk cortisol aan wat ervoor zorgt dat je geremd wordt in het rationeel en logisch nadenken. Daniel Levetin legt in deze video uit hoe we fouten kunnen voorkomen in situaties vol spanning. 

3. Try Something New For 30 Days

Denk er eens over na...zijn er dingen die je eigenlijk altijd al eens hebt willen doen? Ga ervoor! Mattt Cutts moedigt je via deze presentatie aan om 30 dagen lang iedere dag iets nieuws te proberen. Deze korte speech met makkelijk toepasbare tips laat je echt nadenken over het maken en bereiken van je doelen.

4. The Power Of Introverts

In een cultuur waarbij het gewaardeerd wordt om sociaal en outgoing te zijn (en dit geldt vaak ook voor het studentenleven) kan het leven als introvert persoon soms niet altijd even makkelijk zijn. Niets om je voor te schamen, zo laat Susan Cain laat zien met deze TED Talk. Ze vertelt over alle waardevolle vaardigheden die juist introverte personen kunnen toevoegen aan de maatschappij.

5. All It Takes Is 10 Mindful Minutes

Wanneer heb jij voor het laatst 10 minuten helemaal niks gedaan? Geen tv kijken, niet bellen, zelfs niet nadenken? Kan je het je herinneren? Andy Puddicombe is een expert op het gebied van mindfulness en vertelt alles over de kracht van iedere dag 10 minuutjes niets doen en hierdoor echt in het moment te leven. En nee, je hoeft je hiervoor echt niet in harembroeken of oncomfortabele zitposities te wurmen.

6. The Key To Success? Grit


Angela Lee Duckworth verruilde haar baan als succesvol consultant voor een baan als wiskundedocent voor middelbare scholieren. Ze kwam er al snel achter dat het IQ niet het enige is dat de succesvolle leerlingen onderscheidt van diegene die meer moeite hebben met leren. In deze Talk legt ze de theorie van het "grit" uit als de voorspeller van succes. 

7. A Simple Way To Break A Bad Habit


Kunnen we slechte gewoontes doorbreken door er juist meer nieuwsgierig naar te zijn? Psychiater Judson Brewer bestudeert de relatie tussen mindfulness en verslaving - van roken tot te veel eten en alle andere dingen die we doen ondanks dat we weten dat ze niet goed zijn voor ons. Met deze TED Talk kom je meer te weten over de ontwikkeling van gewoontes en leer je een simpele, maar effectieve manier om de drang naar een sigaret, snack of of het versturen van een sms'je tijdens het rijden te verslaan.

8. Dare To Disagree

De meeste mensen vermijden onbewust conflicten, maar Margaret Heffernan laat je zien dat onenigheid juist nodig is als je vooruitgang wil boeken. Ze laat zien hoe de beste partners niet alleen maar "ja en amen" zeggen, maar ertegenin durven te gaan en hoe goede onderzoeksteams, relaties en bedrijven elkaar toestaan om het oneens met elkaar te zijn.

9. How To Build Your Creative Confidence

 
Is je studiegroep of werkplek verdeeld met de "creatievelingen" en de "praktische denkers"? David Kelley stelt dat creativiteit niet iets is dat maar een select aantal mensen heeft, maar dat iedereen het in zich heeft. Hij vertelt je, gecombineerd met zijn verhalen vanuit zijn succesvolle design carrière, manieren hoe je vertrouwd raakt met creatief zijn en dingen creëren.

10. How Do You Define Yourself?


In een tijd waarin schoonheid wordt gedefinieerd door supermodellen, succes door rijkdom en roem door het aantal volgers op social media, stelt Lizzie Velasquez je met deze TED Talk de vraag hoe je jezelf omschrijft. Toen ze ooit werd bestempeld als "The Worlds Ugliest Woman", besloot ze dingen om te gooien en haar eigen definities te geven aan wat zij ziet als schoonheid en geluk.

11. What Adults Can Learn From Kids


Adora Svitak vindt dat we meer "kinderachtig" zouden moeten gaan denken, zoals gedurfde ideeën geven en wild van de creativiteit en het optimisme staan. De grootse dromen van kinderen verdienen hoge verwachtingen. Volwassenen kunnen namelijk veel ván kinderen leren in plaats van dingen áán kinderen te leren.

)