Overweeg je een studie in het buitenland? Deze universiteiten zijn het meest internationaal

Dit zijn de meest internationale universiteiten van 2018

Heb je de mogelijkheid om in het buitenland te studeren? Doen! Er zitten namelijk erg veel voordelen aan. Zo worden je sociale en culturele vaardigheden aangescherpt, kom je sterker en wijzer terug omdat je je moet zien te redden in een nieuwe omgeving en leer je veel nieuwe mensen kennen. Daarnaast staat het ook nog eens super goed op je cv!

Een aantal universiteiten is erg internationaal. Dit blijkt uit het grote aantal internationale studenten en medewerkers, maar ook uit onderzoekssamenwerkingen met andere landen. Zie jij het dus wel zitten om in het buitenland te gaan studeren? En wil je dit doen in een zeer internationale omgeving? Bekijk dan zeker even de volgende universiteiten!

Top 5 meest internationale universiteiten van 2018, volgens Times Higher Education World University Rankings:

  1. Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne, Zwitserland
  2. ETH Zurich - Zwitserse Federale Instituut voor Technologie Zürich, Zwitserland
  3. University of Hong Kong, Hong Kong
  4. National University of Singapore, Singapore
  5. Imperial College in Londen, Engeland

Zwitserland

Studeren in Zwitserland betekent studeren in een enorm rijk land. De belangrijkste economische centra bevinden zich dan ook in de wereldsteden Zürich en Genève. Het land wordt gekenmerkt door een sterk gevoel van nationale identiteit, maar de universiteiten zijn daarentegen weer veelal internationaal georiënteerd. De universiteiten in Zwitserland - waaronder dus ook Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne en ETH Zurich - staan vooral bekend om hun innovatieve onderzoek in de sectoren biotechnologie en genetica.

Studeren in Zwitserland

Hong Kong

Hong Kong is uitgeroepen tot een van de beste studentensteden van de wereld! Hong Kong heeft het allemaal! Deze dynamische en veelzijdige stad is erg internationaal georiënteerd en heeft ontzettend veel te bieden. De universiteiten in Hong Kong behoren tot de beste van de wereld. Diploma’s van universiteiten van Hong Kong worden internationaal erkend en staan erg goed op je cv.

Studeren in Hong Kong

Singapore

Universiteiten in Singapore zijn met name erg goed in financiën, ontwikkeling en technologie. Wonen en studeren in Singapore is een bijzondere ervaring. Beleef tijdens je studie de levendige kunst en cultuur, prachtige landschappen en het aangename klimaat van deze rijke en moderne stad.

Studeren in Hong Kong

Engeland

Blijf je graag wat dichter bij huis? Dan is studeren in Engeland zeker het overwegen waard! De kwaliteit van het onderwijs is hier erg hoog en je kunt kiezen uit vele soorten opleidingen en semesterprogramma's. Drie van de universiteiten in dit land staan in de top 10 van beste universiteiten ter wereld, waarvan het Imperial College de meest internationale is.

Studeren in Engeland

)