Bijbanen die jou later kunnen helpen aan die droombaan

De huur van je veel te kleine kamer, je collegegeld en al die boodschappen die je moet doen: als student ben je maandelijks aardig wat geld kwijt. En dan hebben we het nog niet eens over die openstaande rekening bij je stamkroeg. Tijd voor een bijbaan. Niet alleen lekker voor het geld, maar ook voor je cv. Want aan biertjes tappen of mensen bellen heb je meer dan je zou denken. Jij werkt naar je droombaan!

1. Werken in de horeca

Hard doorwerken en multitasken, dat is werken in de horeca. Met één ding tegelijkertijd bezig zijn, dat komt bijna niet voor met een bijbaan als deze. Je leert verschillende werkzaamheden tegelijkertijd op te pakken en deze ook nog eens goed uit te voeren. Niet denken maar doen. Dat zijn vaardigheden waar veel werkgevers naar op zoek zijn. 

2. Callcentermedewerker

‘Communicatief sterk’.  Het staat tegenwoordig in elke vacature, in welke richting dan ook. Niemand zit te wachten op een collega met wie nauwelijks te praten valt. Dat is niet alleen ongezellig, maar werk daar maar eens goed mee samen.. Als callcentermedewerker train je constant je communicatieve vaardigheden. Gaat in het begin misschien niet zo soepel, maar oefening baart kunst. Dus dat communiceren heb je binnen no-time onder de knie.  

Werken in een callcenter als opstap naar een baan na de studie

3. Promotiewerk

Promotiewerk is tegenwoordig een populaire bijbaan onder studenten. Waarom? Het is afwisselend werk, het verdient vrij goed en het is goed te combineren met een studie of met school. Promotiewerk is een uitstekende manier om uit je comfortzone te stappen! Zo ontwikkel je dus ook je persoonlijke vaardigheden. Een flinke dosis durf is dan ook een must bij promotiewerk. Iemand die risico’s durft te nemen, dat wordt door werkgevers vaak als een positieve en belangrijke eigenschap gezien.

4. Werken in sales

Of je later nou wel of niet in de commerciële sector wilt werken, je zal in de toekomst toch je werkgever moeten overtuigen van het feit dat zij jou moeten aannemen. Sales komt dus altijd terug. Daarom is het slim om hierin werkervaring op te doen. Natuurlijk is het in het begin nog spannend om de druk te voelen van een target, maar dit gaat al snel steeds makkelijker als je meer ervaring opdoet. Door alvast te oefenen met een bijbaan als sales medewerker, kun je in je latere carrière gemakkelijk je hoofd koel houden als je targets moet halen!

Zet je eerder opgedane ervaringen in

Werkervaring is de perfecte aanvulling op je diploma. Heeft je cv indruk gemaakt en ben je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek? Ook daarin kan de ervaring van een bijbaan je helpen. Als je bijvoorbeeld als salesmedewerker dagelijks klanten overtuigde om een product te kopen, kun je dit als voorbeeld gebruiken in je sollicitatiegesprek. Good luck!

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met StudentJob.

)