9 banen waarmee je veel van de wereld ziet

Veel van de wereld zien, het staat voor velen op de to-do list. Ondanks dat het erg gaaf is om te reizen, kan het helaas ook erg prijzig zijn, helemaal als je lang weg wilt blijven. Om je reis te kunnen bekostigen wil je misschien wel gaan werken in het buitenland.
Het kan ook zo zijn dat je gewoon veel van de wereld wil zien als onderdeel van je baan. Wat je reden ook is, wij geven je met dit lijstje in ieder geval 10 banen waarmee je het buitenland kunt ontdekken.

1. Tour guide

Als tour guide zijn er eigenlijk twee opties. Je kunt mensen rondleiden in een vaste buitenlandse stad of je begeleidt groepen tijdens langere vakanties en meerdere bestemmingen. Rondleiden door de stad gebeurt vaak op freelance basis, terwijl je als reisbegeleider gemakkelijker een vaste baan aangeboden kunt krijgen.

2. Taaldocent

Hoe leuk is het om bijvoorbeeld Engelse of Nederlandse les te geven in het buitenland?! Het geeft je de mogelijkheid om voor een langere periode in een land te wonen en veel mensen te leren kennen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je de taal die je wilt lesgeven goed spreekt. Wil je bijvoorbeeld Engels gaan geven, dan heb je meestal een TEFL, TESOL of CELTA certificaat nodig om voor de klas te mogen staan.

3. Steward(es)

Dit is natuurlijk een heel bekend beroep waarmee je veel in het buitenland bent. Als je niet zo van het 9-5 werk bent, dan is dit zeker een mooie optie voor je. Wel is het zo dat je als steward(es) op langeafstandsvluchten meer van de wereld zult zien dan als je kortere vluchten maakt. Op kortere vluchten vlieg je namelijk veelal meteen weer terug terwijl je bij verdere bestemmingen daar vaker een aantal dagen verblijft.

4. WWOOF'er

WHOOF staat voor Worldwide Opportunities on Organic Farms. Als vrijwilliger kun je een periode gaan werken op een boerderij  — vaak ook met andere reizigers  in ruil voor accommodatie en maaltijden. Er zijn erg veel mogelijkheden en meestal kun je er zo lang blijven als je wilt. Je vlucht naar de boerderij zul je wel zelf moeten betalen, maar eenmaal daar heb je dus eigenlijk geen kosten. WWOOF'ing is een hele goede manier om veel van de wereld te zien. Je bankrekening zal er niet van groeien, maar je houdt hem er wel mee op pijl en bespaart op je verblijf en eten en drinken.

5. Medewerk(st)er op een cruiseschip

Als medewerk(ster) op een cruiseschip reis je vaak naar prachtige (exotische) bestemmingen. Daarnaast zijn er veel verschillende banen mogelijk op een cruiseschip. Zo kun je er bijvoorbeeld als animator aan de slag of werken in een van de restaurants en bars als je meer een horecatype bent.

6. Piloot

Oke, dit is misschien wel een erg ambitieus beroep en je moet er zeker een wiskundeknobbel voor hebben, maar het is wel een baan die ideaal is als je veel van de wereld wilt zien en houdt van veel verantwoordelijkheid. Net als bij een baan als steward(es) geldt dat je bij langeafstandsvluchten langer in het buitenland bent dan bij kortere vluchten.

7. Buitenland correspondent

Reporters, correspondenten en nieuwsanalisten zorgen ervoor dat het publiek geïnformeerd wordt van nationaal en internationaal nieuws. Als buitenland correspondent woon je in het buitenland en doe je verslag van internationaal nieuws voor kranten, magazines, websites, tv en/of radio.

8. Reisblogger

Als je een blog bijhoudt kun je de hele wereld over reizen om zo op alle plekken waar je komt mooie plaatjes te schieten en je ervaringen te delen in een leuk artikel. Deze baan verdient alleen in eerste instantie wel een (grote) financiële investering. Om helemaal up and running te zijn moet je namelijk een website opzetten, regelmatig berichten plaatsen  — vanuit het buitenland  — en meestal een groot aantal volgers hebben om er ook echt geld mee te kunnen verdienen. Heb je eenmaal goede sponsors aangetrokken, dan heb je volgens ons een erg leuk baantje te pakken!

9. Au pair

Als au pair woon je voor een vaste periode bij een familie in het buitenland en pas je op hun kinderen. In ruil voor je werkzaamheden als oppas, krijg je accommodatie, eten, drinken, zakgeld of soms zelfs een echt salaris. Veel families zien het spreken van hun taal niet als een vereiste. Vaak geven zij er juist de voorkeur aan dat je Engels spreekt tegen de kinderen zodat zij ook deze taal leren.

 

)