5 tips voor een goede start van je nieuwe studiejaar

Zo start je je studiejaar goed

Het nieuwe studiejaar is weer begonnen! Grote kans dat je een beetje baalt dat je weer aan de slag moet na die heerlijke weken vrij. Om je studiejaar goed van start te gaan hebben wij een paar tips voor je.

1. Blijf georganiseerd

Zorg dat je vanaf moment één van je studie up-to-date bent met de lesstof en de te maken opdrachten. Waarschijnlijk is dit niet een favoriet taakje van je, maar dit is wel dé manier om je jaar gestructureerd te beginnen en goed door te komen. Maak dus notities tijdens de colleges en plan wanneer je aan projecten gaat werken. Leer daarnaast ook al op tijd voor je tentamens, zo spreid je de studielast. Eerder schreven we al hoe je je optimaal kunt voorbereiden op je tentamenweek

2. Vorm een studiegroep

Studeren wordt een stuk leuker als je het samen doet. Vorm daarom met klasgenoten een studiegroep en help elkaar zo bij bijvoorbeeld het leren van tentamens. Nog een pluspunt; als je in de eerste weken een studiegroepje vormt, leer je je klasgenoten meteen ook beter kennen.

3. Maak je avondeten voor meerdere dagen

Na een lange dag in de collegebanken te hebben gezeten kan het nog wel eens lastig zijn om tijd of zin te maken voor het klaarmaken van je avondeten. Maak daarom grotere porties klaar als je kookt, zodat je de dag(en) daarna minder tijd kwijt bent in de keuken. Dit is niet alleen tijdsbesparend, maar voorkomt ook nog eens dat je geld gaat uitgeven aan een snelle - waarschijnlijk ongezonde - hap. Ook leuk is het om samen met je huisgenoten te koken. De ene avond kook jij en de volgende dag een van je room mates

4. Relax en doe leuke dingen

Ondanks dat er in de eerste weken veel op je afkomt, is het ook belangrijk om genoeg tijd voor jezelf te nemen. Ga daarom 's avonds lekker sporten of spreek af met vrienden. Toch last van wat stress? Lees dan deze tips om te ontspannen.

5. Kijk uit naar de volgende vakantie

Om alle weken van ploeteren goed door te komen is het fijn als je ergens naar uit kunt kijken. En wat is nou leuker dan je te verheugen op de vakantie? Houd daarom in je  achterhoofd dat als je je nu goed inzet, je straks de vakantie écht verdiend hebt. Je zult zien dat dit het leren een stuk makkelijker maakt.

 

Heel veel succes, zet 'm op dit jaar!

)