Welk type ex-student word jij na je afstuderen?

Het studentenleven is heerlijk, maar waarschijnlijk kijk je na al die jaren zwoegen ook wel uit naar het moment dat je eindelijk dat felbegeerde papiertje hebt binnengehaald. En dan? Meteen keihard aan de bak in een ambitieuze functie, de wereld rondreizen...welk type ex-student word jij na je afstuderen?

1. De settelaar

Hoppa, het diploma is in the pocket, dus het echte leven kan beginnen. Na het afstuderen heeft de settelaar een leuke baan gevonden en hij/zij kan niet wachten om een huisje in de buurt te huren of kopen, te trouwen en een gezinnetje te stichten.

2. De reiziger

No way! De reiziger moet er niet aan denken om de collegebanken direct te verruilen voor een bureaustoel. Er zijn nog zoveel gave landen te ontdekken en hij/zij wil ook eerst even bijkomen van alle jaren ploeteren voordat er echt gewerkt gaat worden. Een roadtrip door de USA, duiken in Australië, het staat allemaal op de planning en is het opofferen van het spaargeld helemaal waard.

3. De eeuwige student

De eeuwige student blijft altijd een student by hart. Ook al heeft hij/zij een baan na het afstuderen, de doordeweekse stapavondjes blijven. Af en toe brakjes op werk verschijnen moet kunnen, vindt dit type ex-student.

4. De carrièretijger

Workworkwork is het motto van de carrièretijger. Tijdens de studie heeft dit ambitieuze type het cv al lekker opgebouwd met bijvoorbeeld een bestuursjaar, interessante bijbaantjes en gave stages - alles om op te vallen bij recruiters van mooie organisaties. De carrièretrijger heeft de toekomst al helemaal uitgestippeld en weet precies wat 'ie moet doen om dat te bereiken.

5. De terugdenker

Dit type blijft een beetje in het verleden hangen. Lekker geld verdienen is prettig, maar wat mist de terugdenker alle voordelen van het studentenleven! Geen doordeweekse avonden meer kunnen doorhalen in de studentenkroeg en een chilldagje kunnen inplannen als je even geen zin hebt in colleges, je mist het enorm tijdens je nieuwe leven als werknemer. Toch maar weer de collegebanken induiken met een andere bachelor of master?

)