Studeren in een andere stad: zo leer je mensen kennen!

Je hebt besloten om te gaan studeren in een andere, onbekende stad. Erg spannend, maar vooral erg leuk! Waar ga je wonen? Is je studie leuk? En misschien nog wel het allerbelangrijkst: wie zullen je nieuwe vrienden worden?

Om je wat op weg te helpen hebben we 6 tips om op een leuke manier mensen te leren kennen in een andere stad. Zet 'm op!

1. Introductieweek 

Aan het begin van een studiejaar zijn er introductieweken waar je veel mensen kunt leren kennen. Denk hierbij aan een introductieweek van een studiestad, van jouw opleiding of van een studie- of studentenvereniging. Tijdens de activiteiten die er worden georganiseerd, leer je snel anderen kennen. Als je in het buitenland begint met een studie krijg je vaak een mentor toegewezen. Deze laat je zien hoe alles werkt en waar je alles kunt vinden.  

Leer nieuwe mensen kennen tijdens je studie

2. Ga in een studentenhuis wonen

Het is niet alleen erg gezellig om in een studentenhuis te wonen, vaak is het ook nog eens een stuk goedkoper. Het varieert per studentenhuis in hoeverre je samen dingen onderneemt. Er zijn studentenhuizen die samen boodschappen doen en samen eten. In sommige studentenhuizen zijn veel gemeenschappelijke ruimtes aanwezig zodat je gezellig kunt socializen of chillen met je roomies.    

Leer nieuwe mensen kennen tijdens je studie

3. Zeg vaker ja! 

Zeg vaker ja tegen nieuwe dingen. Meld je aan voor een cursus, nieuwe sport of ga naar het feestje van je studiegenoot. Het maakt niet uit dat je niet iedereen goed kent. Of doe bijvoorbeeld mee aan dat volleybaltoernooi van de universiteit, je hoeft geen sterspeler te zijn om mee te doen. Je vindt altijd lotgenoten en het wordt vast hilarisch! 

Leer nieuwe mensen kennen tijdens je studie

4. Meld je aan voor een vereniging of club 

Aan het begin van het studiejaar wordt er vaak een dag georganiseerd waar alle sportverenigingen, schoolteams en andere clubs leden werven. Ga hier naartoe, want tijdens deze naschoolse activiteiten doe je niet alleen iets leuks, maar leer je ook nog eens toffe mensen kennen. Misschien kun je eens iets uitzoeken wat je nog nooit gedaan hebt?   

Leer nieuwe mensen kennen tijdens je studie

5. Ontmoet mensen in de klas

Eigenlijk is de collegezaal de plek waar je op moet letten, luistert en aantekeningen moet maken. Je weet zelf natuurlijk dat dat niet altijd het geval is. Ga een paar keer naast iemand anders zitten, dan leer je makkelijk nieuwe mensen kennen. Je vindt makkelijk iets om over te praten: de lesstof of de gekke bril van de leraar... 

Leer nieuwe mensen kennen tijdens je studie

6. Werk aan je cv door middel van nevenactiviteiten

Misschien zit je er niet op te wachten om naast een serieuze studie ook nog veel tijd te besteden aan nóg meer serieuze inzet. Toch is het lonend om naast je studie bij een studentenvereniging, politieke partij of een andere partij in een commissie aan een project te werken. Je leert niet alleen leuke mensen kennen, je werkt ook nog eens aan je netwerk en aan je cv! 

 Leer nieuwe mensen kennen tijdens je studie

 

Je studententijd is een te gekke tijd waarin je waarschijnlijk vrienden voor het leven zult krijgen. Iedereen zit immers in hetzelfde schuitje! Good luck!

 Leer nieuwe mensen kennen tijdens je studie

)