Heb een topzomer on a budget!

Met deze tips heb je een geweldige én goedkope zomer

Helemaal blut of al veel geld uitgegeven voor je zomervakantie waardoor je daarnaast geen leuke dingen meer kunt plannen? Geen zorgen, er zijn namelijk nog genoeg dingen die je kunt doen die vrijwel geen geld kosten of zelfs hartstikke gratis zijn! Bekijk én plan deze activiteiten en heb alsnog een geweldige zomer.

1. Plan heel veel dagjes naar een strandje

De zomerse dagen in Nederland zijn zo gek nog niet. Ga daarom lekker naar de kust of een een leuk strandje aan een meer of riviertje en het genieten kan beginnen!

2. Maak een wandeling met vrienden

Hoe lekker is het om op een zomers dagje een relaxed wandelingetje te maken?! Neem bijvoorbeeld een rugzak mee met wat snacks en houd onderweg een lekkere break. Je kunt deze tip ook combineren met de vorige en er een duinwandeling van maken. Koel je meteen een beetje af door de kustwind.

3. Houd een festival-feestje in de tuin

Geen geld (meer) om een festival te bezoeken? Dan organiseer je er toch gewoon een in de tuin?! Maak een toffe playlist aan, hang leuke accessoires op en geef je net-zo-blutte vrienden een gratis ticket ;). Jouw budget festivaldagje kan vast niet meer stuk.

4. Organiseer een spa-dag

Je hoeft echt niet naar een duur kuuroord om een heerlijke beauty-dag te hebben. Ga chillen in je (zwem)bad met een lekker gezichtsmasker, voeg bubbelballen of andere badspulletjes toe en het genieten kan beginnen!

5. Ga picknicken

Maak lunch, neem drankjes mee en ga in een park in de buurt samen met je vrienden genieten van een heerlijke picknick. De gemaakte kosten voor het eten kun je natuurlijk splitten.

6. Meld je aan als vrijwilliger

Ga een paar uur in de week vrijwilligerswerk doen bij jou in de buurt als je nog wat puf overhebt na je drukke studieperiodes. Je ontmoet zo meer mensen uit de buurt en bent ook nog eens super nuttig bezig.

7. Ga op zoek naar de goedkoopste Airbnb's

Struin de site af en vind goedkope huisjes of kamers. Je houdt het nog goedkoper door bijvoorbeeld te gaan voor een weekendje en in een stad  — of schattig dorpje — in (de buurt van) Nederland. 

8. Organiseer een barbecue

Bij avondeten en zomer denk je toch al snel aan barbecueën. Organiseer er een bij je thuis of schaf een goedkoop wegwerp setje aan en maak een feestmaal in bijvoorbeeld een dichtstbijzijnd park.

9. Ga op kortingsjacht 

Bij ISIC weten we precies hoe jij je voelt als je ff geen cent te makken hebt. Om jouw studentenleven nóg leuker te maken hebben we daarom op heel veel plekken de leukste kortingen voor jou geregeld. Download de ISIC app en zie waar je met de ISIC kaart allemaal korting krijgt. Heb je nog geen ISIC kaart, schaf deze dan snel hier aan en laat de kortingsjacht maar beginnen. 

10. Bezoek een willekeurige stad in Nederland

Trek erop uit met de fiets, scooter of met een goedkope treinkaartjes-actie en ga op ontdekkingstocht in eigen land. 


Bron: Elite Daily

 

)