Heb jij al een keuze gemaakt?

8 leuke festivals voor een onvergetelijke zomer

De zomer begint zich nu echt te laten zien en dat betekent ook dat we weer kunnen gaan genieten van leuke festivals! Wij kunnen in ieder geval niet wachten om mee te dansen op die heerlijke beats in een lekker zonnetje. Heb jij nog geen - of nog niet genoeg - festivals gepland staan? Dan hebben wij hier alvast een fijn lijstje om je zomer onvergetelijk te maken!

1. Amsterdam Open Air

Amsterdam Open Air is een begrip in Amsterdam en omstreken. Als wij denken aan Amsterdam Open Air denken we aan culturele en culinaire aspecten. Eindeloos dansen, proeven en beleven kan jij in één weekend of in één dag. Eén van de meest populaire festivals in Amsterdam keert in het eerste weekend van juni weer terug in het Gaasperpark. Dus trek jouw dansschoenen maar weer uit de kast want voor dat je het in de gaten hebt sta je met het zonnetje op je bol en een biertje in je hand te dansen op disco, house of techno muziek.

Datum: 3 – 4 juni 2017

Zie hier voor tickets.

2. Pinkpop

Pinkpop is het oudste festival van Nederland. Dit jaar wordt het veelzijdige festival voor de 48e keer gehouden en mag dankzij deze bijzondere prestatie een plaatsje nemen in het Guinness World of Records. Pinkpop staat inmiddels bekend om zijn goede line-up en toffe sfeer die er tussen jong en oud hangt. Tijdens dit weekend kun jij genieten van live optredens van Martin Garrix, Imagine Dragons, Kings of Leon en nog veel meer..

Datum: 3  5 juni 2017

Zie hier voor tickets.

3. Best Kept Secret

Houd jij van muziekstijlen als hiphop, indie, folk en rock? Dan zit je bij het Best Kept Secret festival helemaal goed. Dit festival is anders dan andere qua muziekstijlen. Leef je een weekend lang uit tussen dansende mensen, veelbelovende bandjes en goed eten. Als een echte festivalganger vertoef jij je makkelijk op het terrein in de Beekse Bergen. Ga voor een episch weekend met jouw beste vrienden!

Datum: 16 - 18 juni 2017 

Zie hier voor tickets.

4. Down the Rabbit Hole

Down the Rabbit Hole is het jongere zusje van Lowlands. Down the Rabbit Hole verdient een plekje op ons lijstje omdat het geheel zijn eigen stijl heeft gecreëerd en dat kunnen wij wel waarderen. Tijdens dit festival in het park De Groene Heuvels in Beuningen kan je prima twee avonden overnachten. Zet je tentje op en ontdek relatief onbekende alternatieve bands. Dus verzamel al je vrienden en ga uit je dak tijdens dit eigenzinnige festival!  

 Datum: 23 - 25 juni 2017

Zie hier voor tickets.

5. Buiten Westen 

Muzikanten, kunstenaars, creatief talent en cultuurliefhebbers kunnen zich uitleven bij de Ouderkerkerplas in Ouderkerk aan de Amstel. Ben jij liefhebber van elektronische muziek? Dan is een dagje dansen gegarandeerd .

Datum: 15 juli 2017

Zie hier voor tickets.

6. Welcome to the Future

Welcome to the Future is een creatief festival midden in het bosrijke recreatiegebied het Twiske, net boven Amsterdam. Welcome to the Future is een intiem en gemoedelijk festival. Op acht verschillende podia staan nationale en internationale dj’s om jouw oren te verblijden met onder andere house, techno of hip hop beats. Luier in hangmatten, ga schommelen in de bossen en geniet van biologische burgers, vers fruit en mojito’s. Leuk weetje, dit festival is één van de groenste festivals ter wereld.

Datum: 22 juli 2017

Zie hier voor tickets.

7. Sziget Festival

Oke, dit festival is dan wel niet in Nederland, maar wil je geen keuze maken tussen een vakantie of festivals deze zomer? Dan sla je twee vliegen in een klap met het Sziget Festival. Je kunt hier een week lang feesten op een eiland in Hongarije! Tip; overnacht in de prachtige stad Boedapest.

Datum: 9 – 16 augustus 2017

Zie hier voor tickets.

8. Lowlands

Uiteraard mag Lowlands niet ontbreken op ons lijstje. Dit driedaagse festival is ontzettend populair vanwege de mix tussen Pinkpop festival en festivals als DGTL en Awakenings. Lowlands heeft een te gekke sfeer en veel variatie als het gaat om muziek en creativiteit. Ontdek kunst, comedy en theater op het terrein in Biddinghuizen. Roep al je vrienden bij elkaar, want hoe meer zielen, hoe meer .....! 

Datum: 18 - 20 augustus 2017

Zie hier voor tickets.

)