Top 5 bestemmingen in 2016

Het oriënteren op een toffe reis kan best lastig zijn. Omdat wij dat begrijpen en we je zoektocht wat makkelijker willen maken, lees je hieronder de top 5 bestemmingen van 2016 volgens Lonely Planet.

1. Estland

Een reis naar Estland is voor velen van ons niet niet het eerste waar je aan denkt. Zonde! Want Estland heeft zoveel moois te bieden. De parel aan de Baltische Zee staat bekend om zijn ondoordringbare moerassen, tal van prachtige meren en uitgestrekte bossen. Ontdek culturele schatten in de hoofdstad Tallinn en studentenstad Tartu. Deze twee steden met vele bezienswaardigheden mogen absoluut niet worden vergeten tijdens je reis door Estland. Ontdek ook de Estse gewoontes. Zo hebben de inwoners van Estland een lange traditie van volksmuziek en houden ze van zingen, vooral in grote koren. 

Top 5 reizen in 2016 - Estland

 

2. Ho Chi Minh City en Hanoi, Vietnam

Jouw reis door Vietnam kan zomaar eens een belachelijk goedkope reis worden! Reizen door Vietnam, en met name Ho Chi Minh City en Hanoi, maakt niet alleen dat je door bruisende steden met ongekende culturen, unieke sferen en vele tempels reist. Reizen door Thailand is daarnaast ook erg fijn voor je portemonnee. Priceoftravel.com heeft deze Aziatische steden benoemd tot de nummer twee en drie van de goedkoopste vakanties voor reizigers in Azië. Eten, overnachten en bezienswaardigheden bezoeken kan je al doen voor minder dan 20 USD per dag. Wat dacht je van een biertje voor 16 cent? 

Top 5 reizen in 2016 - Vietnam

3. Oost Afrika

Oost Afrika staat garant voor een magische vakantie. Als wij aan Afrika denken, denken we aan grote vlaktes, The Big Five en de geweldige documentaires van National Geographic en Discovery Channel. Maar Oost Afrika is meer. Ontdek het adembenemende Kenia met de perfecte safari, het relaxte Tanzania en z'n historische cultuur, de magnifieke rotskerken van Lalibela in Ethiopië of ga op gorilla-safari in Oeganda. 

Top 5 reizen in 2016 - Afrika

4. New Mexico 

Op zoek naar een prachtige, betaalbare en actieve plek in het zuiden van Amerika? "Het land van de betovering", is de bijnaam van New Mexico. De staat in het zuiden van Amerika staat bekend om haar rijke culturele erfgoed. Je vindt hier een mix van Spaanse, Indiaanse en Anglo-Amerikaanse invloeden. De grootste stad van New Mexico is Albaquerque. Kunstenaars trekken al generaties lang naar het Spaanse Santa Fe en het Indiaanse Taos. In de relaxte stadjes bezoek je Indianenmarkten, galeries en cafés.

Top 5 reizen in 2016 - New Mexico

5. Bosnië-Herzegovina

Liefhebber van bergwandelingen, mountainbiken, raften of vliegvissen? De spectaculaire en ongerepte natuur van Bosnie-Herzegovina is ideaal voor avonturiers! Daarnaast is er het nodige te beleven in steden als Mostar en Sarajevo. Bovendien; de prijzen mogen er ook wel wezen als het gaat om accommodatie, openbaar vervoer en drank. De Bosnische keuken kan met de beste uit dit deel van Europa mee en ook de wijnen uit de regio zijn voor velen een zeer aangename verrassing.

Top 5 reizen in 2016 - Bosnie

 

Neem je ISIC kaart mee op reis en profiteer van mooie kortingen. Nog geen ISIC kaart? Je koopt er een hier. Kun je meteen een Lonely Planet voor je reis aanschaffen met korting!

 

)