Waar ga jij studeren?

Top 10 internationale universiteiten van 2016

Heb je de mogelijkheid om te studeren in het buitenland? Doen! Er zijn verschillende voordelen om te studeren in het buitenland; je sociale en culturele vaardigheden worden aangescherpt, je komt sterker en wijzer terug omdat je je moet zien te redden in een nieuwe omgeving, je leert nieuwe mensen kennen en het staat super goed op je cv.

Deze 10 universiteiten trekken studenten over de hele wereld aan, daarom heeft Times Higher Education de volgende universiteiten benoemd als de meest internationale universiteiten van de wereld.

Top 10 internationale universiteiten in 2016

  1. Qatar University, Qatar
  2. Universiteit van Luxemburg
  3. Hong Kong University, Hong Kong
  4. Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne, Zwitserland
  5. Universiteit van Genève, Zwitserland
  6. University of Macau, China
  7. ETH Zurich - Zwitserse Federale Instituut voor Technologie Zürich, Zwitserland
  8. Universiteit van St. Gallen, Zwitserland
  9. National University of Singapore, Singapore
  10. Imperial College in Londen, Engeland

 

Qatar

Qatar wordt samen met Dubai en Abu Dhabi het Arabische Disneyland genoemd. In dit deel van de wereld kun je volop genieten van dure hotels, immense winkelcentra, oogverblindende woestijnen en luxe, luxe en nog meer luxe! Qatar is in korte tijd uitgegroeid tot een van de rijkste landen ter wereld vanwege de olie-industrie. Slechts 20% van de bevolking in Qatar is Arabisch, de rest van de bevolking is expat. Als je in Qatar gaat studeren ben je verzekerd van een opleiding op hoog niveau.  

 Internationale universiteiten - 1. Qatar

Luxemburg

Luxemburg is een van de kleinste landen in Europa. Het land grenst aan België, Duitsland en Frankrijk. De meeste Luxemburgers komen oorspronkelijk uit buurlanden. Om die reden heeft Luxemburg drie officiële talen: Frans, Duits en Luxemburgs. Het onderwijs is van hoge kwaliteit en trekt jaarlijks vele buitenlandse studenten. Opleidingen worden gegeven in het Frans, Duits en Engels.

 Internationale universiteiten - 2. Luxemburg

Hong Kong

Hong Kong is de attractie van China, Hong Kong heeft het allemaal! Het is een dynamische en veelzijdige stad die erg internationaal georiënteerd is en ontzettend veel te bieden heeft. De universiteiten in Hong Kong behoren tot de beste van de wereld. Diploma’s van universiteiten van Hong Kong worden internationaal erkend.

 Internationale universiteiten - 3. Hong Kong

Zwitserland

Zwitserland is een enorm rijk land en de belangrijkste economische centra bevinden zich dan ook in de wereldsteden Zürich en Genève. Het land wordt gekenmerkt door een sterk gevoel van nationale identiteit. De universiteiten in Zwitserland staat vooral bekend om hun innovatieve onderzoek in de sectoren biotechnologie en genetica. Studenten uit deze richtingen hebben veel studie-en toekomstperspectief.

 Internationale universiteiten - 4. Zwitserland

Singapore

Universiteiten in Singapore zijn de beste in financiën, ontwikkeling en technologie. Wonen en studeren in Singapore is een bijzondere ervaring. Beleef tijdens je studie de levendige kunst en cultuur, prachtige landschappen en het aangename klimaat van deze unieke, rijke en moderne stad.

Internationale universiteiten - 5. Singapore

)