Hoe ga jij Europa ontdekken?

Reizen met een beperkt budget door Europa

Reizen is leuk, maar niet altijd even goedkoop. Wij hebben voor jou tips verzameld om betaalbaar en on a budget door Europa te reizen.

1. InterRail

Wat dacht je van Europa ontdekken met de trein? Een goede keus! InterRail is namelijk één van de meest betaalbare manieren om door Europa te reizen. Met een InterRail treinticket reis je van land tot land. Niet alleen is het een goedkope manier van reizen, daarnaast is het ook erg simpel en avontuurlijk. Als kers op de taart reis je door de meest prachtige landschappen, gewoon vanuit je luie stoel!

2. Bla Bla Car

Maak kennis met het nieuwe liften! Kies uit duizenden ritten door Europa. Het is makkelijk, cheap en last minute! Ten opzichte van de ouderwetse manier van liften geeft Bla Bla Car meer zekerheid. Je hoeft enkel je plaats van vertrek, bestemming, reisdatum en een bestuurder die dezelfde kant op gaat te kiezen. Dankzij geverifieerde profielen en reviews van andere leden is Bla Bla Car erg betrouwbaar. Grote kans dat je een interessant gesprek voert of misschien ontstaat er wel een nieuwe vriendschap! 

3. Low-cost vliegtuigmaatschappijen 

Voor minder dan 50 euro een retourtje Marrakesh of Malta? Dat kan met low-cost vliegtuigmaatschappijen zoals Ryanair, Easyjet of Transavia! Wel moet je weten hoe je het gaat aanpakken. De manier om de goedkoopste vluchten te krijgen met low-cost airlines is vliegen buiten het hoogseizoen. Vooral november, januari en februari zijn goedkoop. Ook moet je soms vanaf de kleinere luchthavens in en rondom Nederland zoeken. Abonneren op de nieuwsbrief is een must! Ryanair heeft altijd acties van €19,99 of zelfs €9,99. Heb je een actie beet? Dan is het even puzzelen met de goedkoopste heen- en terugvlucht. 

4. FlixBus

Leg lange afstanden in Europa af met de FlixBus! De buskaartjes zijn niet alleen goed voor de portemonnee, ook het comfort en de stiptheid van de bussen besparen je heel wat moeite en stress. FlixBus biedt meer dan 20.000 verbindingen binnen Europa aan. Geniet van gratis WiFi, extra beenruimte, voordelige snacks en drankjes, voldoende stopcontacten en veel ruimte voor jouw bagage. Reis met FlixBus naar bijvoorbeeld jouw favoriete skigebied en krijg met een ISIC kaart ook nog eens 3 euro korting

5. Veerboot

Ga eilandhoppen door Europa of bezoek een voetbalwedstrijd in de UK met de veerboot! Reizen per boot is goedkoper dan een vliegreis, je hebt geen last van lange wachtrijen en een reis per boot is al een belevenis op zich! Eilandhoppen in Griekenland, Kroatië en Italië is een keer wat anders en zeker de moeite waard. Wissel luie dagen aan het strand af met avontuurlijke uitstapjes. Ontdek en ervaar! 

6. Fietsen

Avontuur, zweten, genieten en sportief bezig zijn iets voor jou? Ga fietsen door Europa! Overal in Europa zijn er kilometerslange fietsroutes opgezet vol verrassingen. Kies voor een route langs de kust van de Middellandse Zee met de beroemde dorpjes Cinque Terre in Italië of ontdek de adembenemende natuur van Noorwegen.

Er zijn zoveel manieren om Europa te ontdekken! Europa heeft vele gezichten en het rondreizen is makkelijk. Mocht het je niet bevallen, dan ben je zo weer thuis! Waar wacht je nog op? 

 

)