5 tips bij het stage lopen

Dan is het eindelijk zover, je gaat stage lopen. De eerste dag van jouw nieuwe uitdaging komt steeds dichterbij! Je laat je luizenleven als student even naast je liggen en je gaat aan de slag in de beroepspraktijk. Stage lopen is niet alleen leerzaam, maar ook erg leuk. Je draait als een volwaardige medewerker mee in een tof bedrijf. Als student kan jij je misschien druk maken; de ene gedachte na de andere volgt. Daarom hebben wij 5 tips voor je opgesteld, zodat het helemaal goed gaat komen met jouw stage.   

1. Dress to impress

Natuurlijk hoef je niet direct je hele kledingkast om te gooien, maar aan de hand van jouw stageplaats kun je wel aanvoelen of het bedrijf een formele of een informele sfeer heeft. Mocht je niet in het bezit zijn van een blouse of een pantalon, schaf dit dan alsnog aan. Je weet maar nooit wanneer je in meeting bent met ‘mr. Grey’!

Tips bij het stage lopen

2. Structuur tijdens het stage lopen is best fijn

Uitslapen, chillen of gewoon een vrije dag? Als student is dit de dagelijkse gang van zaken. Heerlijk, maar laten we eerlijk zijn... Wij mensen hebben er al snel genoeg van en verlangen toch naar een beetje structuur en vastigheid in ons leven. Tijdens het stage lopen merk je dat structuur toch eigenlijk best fijn is!

Tips bij het stage lopen

3. Stel geen hoge eisen aan jezelf

Stage lopen betekent dat je in de eerste weken alles moet weten over het bedrijf, alles zo goed mogelijk moet doen en vooral moet oppassen met fouten maken. Nope! Wij maken er geen geheim van dat dit een veelvoorkomende gedachte is voor de meeste stagiaires. Durf fouten te maken en stel vragen. Je bent niet voor niets een stagiaire, je mag fouten maken. Je bent er om te leren!

Tips bij het stage lopen

4. Always have a plan! 

Als fulltimer spendeer je je dagen vooral op kantoor. Dit betekent voor vrijwel ieder student dat je social life compleet over is. No worries! Bekijk het zo: je hoeft voor een lange tijd niet bezig te zijn met tentamens en projecten, wat betekent dat je gewoon zo goed als vrij bent na een werkdag. Plan daarom je avonden vol met vrienden en neem af en toe de tijd voor jezelf.

Tips bij het stage lopen

5. Communiceer 

Weet je niet wat je te wachten staat? Vraag het dan gewoon in een e-mail of bel. Hoe doet jouw stageplaats het bijvoorbeeld met de lunch? Wat verwachten zij van jou? Hoe laat begint een werkdag? Aan wie moet jij je afwezigheid melden bij ziekte, etc. Communicatie is erg belangrijk en maakt alles vaak een stuk gemakkelijker en duidelijker! 

Tips bij het stage lopen

 

Good luck! 

)